Bu Blogda Ara

12 Haziran 2011 Pazar

Bereketzade Mahallesinde 3 nokta...


Bereketzade Mahallesini bilir misiniz? Ne güzel bir mahalle adı değil mi? Sokakların hepsi ayrı güzel. Keşfetmeye doyamayacağınız sokaklar... Galata'nın güzel bir mahallesi Bereketzade Mahallesi. Sizlere, bu mahallenin 3 ayrı sokağından 3 ayrı noktasından bahsedeceğim. Birincisi, Camekan Sokak. Bu mahallenin kahve kokan sokağı. Cherrybean kahvenin önünden geçerken içeriye girmeden geçip gitmeniz biraz olanaksız. Güzel bir hikayesi var buranın. Takdire şayan bir girişimcilik örneği. Mesleğine aşık insanlar gördükçe daha da bir keyifleniyorum. Ali Bey'in ablası Şehriban Hanım açmış burayı. "Şehirde taze kahve var" sloganıyla... Dünya'nın dört bir yanından getirdikleri kahve çekirdeklerini günlük kavurarak, öğüterek kahvenin gerçek lezzetini taze taze bize sunuyorlar. 
Taze kahve gibisi var mı? Taze taze çekilmiş kahve geliyor masanıza. Enfes bir kokusu var. Taksim Tünelden Galata'ya doğru iniyorsunuz. Camekan sok. Cherrybean kahveyi sanırım bulmanız kolay olur. Taze çekilmiş kahvenin kokusunu takip edin yeter:)  Ali arkadaşımıza bize rehberlik yaptığı için teşekkürler. Kahveler, çikolatalar için ayrıca teşekkürler. http://cherrybeancoffees.com
******************************


2. sokağımız Galata Kulesi Sokak. Wisteria çiçeğini bilir misiniz? Belki de Mor salkım diye biliyor olabilirsiniz.
Mekanın adı Wisteria. Adını, fotoğrafta gördüğümüz çiçekten alıyor. Mayıs ayında açıyor. Bu mevsimde sadece çiçeğin yeşil yaprakları kalıyor. Sarmaşık gibi, tüm balkona yayılmış. Muhteşem bir görüntüyle bizi karşılıyor. Mekanda aynı zamanda sahte mi gerçek mi karar veremediğiniz mavi ortancalar var. Her yerde. Yukarıdaki balkonlarda, bahçede, büyük küçük tüm saksılarda. Ancak dokunarak anlıyorsunuz ki, bu güzel çiçekler gerçekler. O kadar güzeller ki, gerçekliğinden şüphe duyuyoruz:) Neyse ki gerçekler, bu güzel mekana bir sahtelik yakışmazdı. Bahçesi, salonları, dekorasyonu, loş ışıkları, atmosferi, belirli günlerdeki canlı müziği, ödüllü şefleriyle burası tercih edilecek bir mekan gerçekten.

Büyülü bir atmosferi var bu mekanın. Huzur veren bir havası var.   www.wisteriaistanbul.com
**************************
SENSUS
Sensus, gözlerin konuşsun der gibi sanki değil mi? :) Burası Sensus. Türkiye'nin en uygun fiyatlı şarap butiği. Şarap evi, şaraphane, ne derseniz artık. Sensus... Büyülen... Şarapların çeşitliliğinden, bolluğundan, atmosferinden, kokusundan... Büyülen... Sensus. Sadece heyecanın okunsun gözlerinden. Heyecanımı farkeden bir görevli, ilk defa geldiğimi de anlayarak şaraplarla ilgili bilgi verdi. Türkiye'de bu kadar çok şarabın üretildiğini bilmiyordum. 420'den fazla farklı çeşitte şarap var. Tercihimi kırmızıdan yana kullanarak "Tempranillo" üzümlerinden yapılmış bir şarap içtim. Kökeni İspanya olan siyah bir üzüm çeşidiymiş. 

Bu mekan da çok hoşuma gitti. Mutlulukla, tebessümle ayrıldım bu mekandan. Yolunuz Galata'ya düşerse, Anemon Otel'in altındaki bu mekana uğramayı unutmayın. Sadece şarap yok. Atıştırmalık birçok şey de var. Şarap kitapları, kadehler, filmler... birçok şey...Keyifli bir mekan. Keyfine keyif katmak isteyenler mutlaka uğramalı.

http://www.sensuswine.com 

Ne hoş mekanlar. 
Hayatın tadını çıkarın.
Sevgilerimle.



4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş :) ve faydalı bilgiler dolu bir blog olacak gibi gözüküyor...
    Burcu Hüsem

    YanıtlaSil
  3. May I have a cup of this lovely coffee?

    YanıtlaSil