İçinde minik minik boncuklardan oluşan tohumları var. İşte bu tohumları kahvenin, çayın, salatanın, kekin, kompostonun içine atıyorsunuz. Değişik bir aroması var kakulenin. Ferahlatıcı, serinletici, hafif mentollü bir tat. Yanınızda bulundurup, nefesinizi ferahlatmak için de çiğneyebilirsiniz. Kakuleyi aktarlarda bulmak mümkün. Kabuklu almanızda fayda var. Çaya kabuklarını da koyabilirsiniz. Bir iki diş, aromasını vermeye yetiyor. Kahve için ise içindeki o boncuk tohumları havanda döverek un haline getirerek kullanmanızı tavsiye ederim. Bu bitkiden değişik tatlar elde etmeniz sizin yaratıcılığınıza kalmış:)
Geçtiğimiz hafta kakuleli çaylarımızı, kahvelerimizi Feza'nın o sevimli evinde içtik. İçmekle kalmadık, Feza birer poşet bize hediye etti. Canım arkadaşım, çok teşekkürler, bu güzel bitkiyi benle tanıştırdığın için. Bana da burdan yazmak ve sizlerle tanıştırmak görevi düştü. Kakule güzel bir bitki. Mideye de iyi geldiğini ayrıca biliyorum. Denemenizde fayda var. :)
Keyfiniz bol olsun.
Sevgilerimle...
Fatoşcum,ruhu güzel,kendi güzel arkadaşım, ne güzel anlatmışsın sevgili kakuleyi.
YanıtlaSilBana da kakuleyi hayatıma katan olimpos fatihini anmak düşer.
Olimpos fatihine selamlar:)
YanıtlaSil